Hagymás babos szombatos.

Az egész úgy kezdődött hogy Ch Miklós kérdezte mikor lesz már egy jó kis bográcsozás? Hétvégén szombaton minden adott egy ilyen tevékenységhez. A csapat összeállt, az időpontot egyeztettük ami persze mindenkinek jó volt csak éppen Ch Miklós mondott nemet mert valami tiszai pecázásra adta a fejét. Semmi gond, majd jól megmutatjuk hogy tudunk mi is főzni aminek következménye az lett hogy U Lajost beszerveztük szakácsnak. Alapanyagokat beszereztük, valamint a receptet is jól kitudakoltuk Ch Miklóstól, bár nem 100%-ban követtük utasításait de azért igen finomra sikerült a bográcsos hagymás-bab, aki későn érkezett annak már sajnos nem jutott belőle.

A fő ténykedés az sdr vevők tesztelése volt lehetőleg minnél több sávban és üzemmódban. A QO-100 amatőr műhold jeleit is vettük direktben egy Octagon LNB fejkonverter segítségével ami a műhold X-sávos 10.4896 GHz lejövő frekvenciáját keverte a 789 MHz sávra.

8HL Lajos szokás szerint mért mindent amit talált. A tetőn van egy hevenyészett mágnestalpas mobil és egy Triostar antenna. A mágnestalpas precízen 145 MHz-re van hangolva, viszont a Triostar az valahol nagyon nem jó helyen a “freebander” sávban rezeg, vagy inkább az idők folyamán összecsúszott s mivel rövid lett így jártunk. De majd talán legközelebb behangoljuk azt is a helyére.

Visits: 6