2024-04-20

Egy rádiós találkozó amely nem a börzéről szól.

0

A Mindenek Feletti Nagy rádiós Találkozó immáron második alkalommal pezsdíti fel a Déli-Bakony legmagasabb pontjának életét.

A rendezvény ismét a festői Kab-hegyen a Remete-lak rádiós bázison kerül megrendezésre 2022. szeptember 16. 17. 18. között a Normafa Műhely (HA5KNF) és a Független Rádió Club találkozó (the Dark Side) facebook csoport szervezésében.

A rádiós találkozó Kab-hegyi helyszíne, a Bakony hegyvonulatai, a Balaton látképe valamint a jó hangulat májusban nemcsak a szervezőket, hanem a résztvevőket is lenyűgözte. A találkozó hosszú távon megtalálta otthonát, így idén szeptember harmadik hétvégéjén négy napra ismét élettel telik meg a Remete-lak rádiós bázis.

 

Megközelítés

Koordináták: 47.0584, 17.6373

Autóval vagy kerékpárral:

  • Az Úrkút és Nagyvázsony közötti útról lehet Zsófiapusztánál lehajtani a Kab-hegyre vezető útra, amelyen egyenesen a magasabbik toronyig lehet gépjárművel közlekedni.

Gyalog:

  • Úrkút felől az Országos Kéktúra útvonalán kell elindulni déli irányban, a kilátóhoz a Kab-hegy tetején a Kék Háromszög jel felé kell letérni.

Útvonalterv autóval Kab-hegyre Budapesti kiindulási ponttal:

 

Étkezés

A találkozó alapból önellátó, tehát mindenki hozzon magával megfelelő mennyiségű élelmet, aminek tárolása külön erre a célra kialakított éléskamrában biztosított. Hűtőszekrény, villanytűzhely, mikró, vízmelegítő, mosogató(nem gép!), asztalok székek, sörpadok, tűzrakóhely, edények és evőeszközök tányérok mindenki számára biztosított. A szeptember 17. szombati napjára tervezett közös bográcsos ebédre itt lehet leadni az igényeket. A pontos számadatok függvényében tudjuk csak biztosítani, hogy mindenki aki leadja az igényét az bőséges ebédet kaphasson. Ha a linken jelzett oldalra nem tudsz belépni akkor a normafamuhely@normafamuhely.hu címen tudsz rendelést leadni. 

Szállás

Saját sátorban vagy lakókocsival a füves területen. Mivel éjszaka hűvös idő lesz ezért mindenki hozzon magával elektromos hosszabbítót és hősugárzót, áramot korlátozott mennyiségben tudunk biztosítani.  Az épületben nem tudunk hálóhelyet biztosítani. WC és tisztálkodási lehetőség megoldott, hideg meleg vizes fürdőhelységben. A messzi földön híres Kab-hegyi “büdös” víz biológiailag nem csak mechanikusan van megtisztítva ezért nem iható, de minden másra alkalmas!   


Programok

Előre nincs semmi meghatározva, mindenki kedve szerint töltheti a szabadidejét a területen. A rádiós szobában rövidhullámú és ultrarövidhullámú készülékekkel lehet forgalmazni nem csak engedéllyel rendelkezők számára. Ha van saját technikád, kitelepülő pakkod hozd el üzemeld be és mutasd meg. Saját készülékkel és antennákkal is lehet kísérletezni. 

Ügyeletes frekvenciák

RH  27.325 MHz USB
URH 145.400 MHz szimplex,  R0 145.600 MHz átjátszó


Minden kedves résztvevő vendégünknek testet lelket feltöltő pihenést és jó szórakozást kívánunk a négy napra!

Visits: 39

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük