Húsvéti QSO Party 2024

Rendezője: Normafa Műhely Egyesület és az Ózdi Rádióklub.

Célja: rádióamatőr barátság ápolása a versenykészség fejlesztése, 2m FM frekvenciákon és a QO-100 műholdon való forgalmazás népszerűsítése.

Ideje: minden év húsvét vasárnap (2024.03.31.) 16.00-18.00UTC helyi időben 18:00-20:00MEZ.

Résztvevők: minden rádióamatőr engedéllyel rendelkező hazai és külföldi egyéni rádióamatőr állomás.

Frekvenciák: 2m szimplex frekvenciák 145.200-145.575MHz-ig (S8-S23) 145.500 (S20) kivételével. QO-100 műhold.

Adásmódok: 2m frekvenciákon FM, műholdon SSB (USB).

Riport: RS és „Kellemes Húsvéti Ünnepeket”.

Pontozás: minden rendező állomással sávonként történő érvényes összeköttetés 1 pont.

Szabályok: Érvényes összeköttetést kell teremteni minél több rendező állomással. Más állomással
létesített összeköttetések nem kerülnek értékelésre. A rendező állomásokkal sávonként csak 1
érvényes qso létesíthető. A rendező állomások logja alapján kerül sor az értékelésre, de az induló állomások is küldhetnek log kivonatot a husvetiqsoparty@gmail.com címre.

Díjak: minden minimum 3 pontot elérő állomás oklevelet kap, a díjkiosztón megjelenő állomások (Burabu 2024) szponzorok felajánlásából tárgyjutalmat kapnak.

További infó PMR rádió használóknak: Idén szeretnénk a PMR rádiósokat is bevonni a Húsvéti QSO partyba. Mivel több rendezői állomás nem csak egy operátorral fog részt venni ezért az aktivitás ideje alatt rövidebb hosszabb periódusokban be lesznek kapcsolva a PMR 8. csatornán a 446,09375MHz frekvencián, melyen nem lesz sem CTCSS és DCS szelektív zajzárt használva. Ezen a sávon is szeretnénk az ott forgalmazó PMR rádiósoknak kellemes húsvéti ünnepet kívánni. Az ezen sávon létrejött összeköttetések nem lesznek beszámítva az aktivitásba, az elkészült összeköttetésekről nem kell logot küldeni de ha lesz megfelelő számú érdeklődő és megfelelő visszhangja akkor jövő évben ezt a lehetőséget is fontolóra vesszük.

Rendező állomások:
HA1KHJ Győr FM + QO-100
HA1RX Sopron FM + PMR 8
HA2KAB Kab hegy FM + PMR 8
HG3A Pécs FM
HA4BF M4 kilátó FM
HA5KNF Budapest, Hármashatár-hegy FM + PMR 8
HA7JVN QO-100 Jászberény
HG7KLF Piszkés-tető FM ?
HA8KUC Lajosmizse   QO-100
HA8KUJ Kecskemét FM +PMR 8
HA9OZD Kis-kőhát FM
HA0KA Debrecen FM
HA0KHQ Hármashegy Debrecen mellett FM


Rendezői állomásokkal kapcsolatban további információk ezen a térképen olvashatók.

Gyakran ismételt kérdések (GYIK)

Mennyi a maximális részvételi idő? Helyi idő szerint 18:00 a kezdési idő a vége pedig 20:00 , ez összesen 120 perc azaz 2 óra.

Logot hogy küldhetek be? Logot nem kötelező beküldeni de ajánlott. A husvetiqsoparty@gmail.com címen köszönettel fogadjuk a beérkező logokat.

Kaphatok emléklapot az aktivitáson való részvételről? Igen minden résztvevő kap emléklapot melyet a www.normafamuhely.hu oldalról lehet majd letölteni.

Kell e regisztrálnom az aktivitásra? Nem kell regisztrálni, a részvétel során mindenki a rendezői állomások logjai alapján automatikusan regisztrálódik.

Kell e naplózni az összeköttetéseket? Naplózni nem kell de ajánlott a viszonylag nagy számú rendezői állomás alapján. A rendezői állomásokkal sávonként csak egy (az első) összeköttetés kerül kiértékelésre, a továbbiakban létesített dupla / tripla … összeköttetés nem kerül sem kiértékelésre sem levonásra.

Használhatok e távvezérelt rádióállomást (trx) vagy websdr-t? Minden műszaki technikai segítség megengedett. Viszont aki nem szokványos módon létesített kapcsolatot a rendezői állomásokkal attól szívesen várunk beszámolót az általa használt megoldásról.

Lehet e a rendezői állomásokon kívül mással is összeköttetést teremteni? Természetesen lehet más résztvevő állomásokkal is összeköttetést teremteni de azok a kiértékelésben nem lesznek beszámítva.

Hány pontot tudok maximálisan elérni? Viszonylag sokat, azaz maximálisan 14 pontot.

URH sávban résztvevő 11 rendezői állomás: HA1KHJ Győr, HA1RX Sopron, HA2KAB Kab-hegy, HG3A Pécs, HA4BF M4 kilátó, HA5KNF Budapest, HG7KLF Piszkés-tető, HA8KUJ  Kecskemét,  HA9OZD Kis-kőhát, HA0KA Debrecen, HA0KHQ Hármashegy kilátó.
Ez összesen 11 állomás azaz 11 pont.

QO-100 műholdas sávban résztvevő 3 rendezői állomás:  HA1KHJ  Győr,  HG7JVN  Jászberény,  HA8KUC  Lajosmizse.
Ez összesen 3 állomás azaz 3 pont.

Ezek szerint ha valaki minden URH és QO-100 műholdas rendezői állomással tud összeköttetést teremteni akkor 11+3 azaz 14 pontot tud maximálisan összegyűjteni.

Hogyan tudok részt venni a díjkiosztón? Minden induló állomás aki legalább 3 pontot szerez és a 2024. évi BURABU rendezvényen személyesen megjelenik az automatikusan bekerül a díjkiosztó sorsolásba melyen a szponzorok által felajánlott tárgyjutalmak kerülnek kisorsolásra. A díjkiosztóra a regisztráció nem kötelező de aki biztosan ott lesz és azt előre az aktivitás rendezőivel közli azt megköszönjük!



Frissítve: 2024. 03. 24.

Visits: 639

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük