Kitelepülős nap a Kab-hegyen 2022

Rádiós kitelepülős napot tartunk 2022. július 16. szombaton a Kab-hegyi “Remete-lak” rádióamatőr bázison. A klasszikus rövidhullámú és URH sávokon fogunk forgalmazni a HA5KNF közösségi hívójellel.
Ha még nem vagy rádióamatőr de érdekel a rádiózás vagy csak szeretnél egy jót kirándulni akkor látogass fel hozzánk és éld át a “ham spirit” érzést!

További kérdésed van, akkor hívj fel az alábbi számon:+36203368547

Sok szeretettel várunk mind az éterben mind személyesen:
a Normafa Műhely kollektívája

Képek a 2021. évi kitelepülős napról



Minden év júliusának harmadik szombatján KITELEPÜLŐ NAP-ot rendezünk. A technika mai állása szerint nagyon nagy a függőségünk a hálózati feszültségtől, a mobil telefontól, az internettől, az elektronizált konyhai berendezésektől. Az elektromos hálózat bármely zavara katasztrófa közeli helyzetet teremthet. A rádióamatőrök hagyományosan a kommunikáció biztosításával segítenek az ilyen helyzetekben. A hatékony működéshez az amatőröknek is ki kell építeni azokat a készségeket, hogy a hálózatoktól független kommunikációra legyenek képesek. A hivatalos vészhelyzeti gyakorlatok ritkák és költségesek, a részvevőktől különböző adminisztratív aktivitást várnak.Ha az év egy napján (az amerikai rádióamatőrökhöz hasonlóan) az amatőrök kitelepülnek a családjukkal együtt és kötetlenül QSO-znak egymással akkor, a felszerelések szórakoztató formában, évről-évre fejlődnek. 

-a kitelepülő állomások csak alternatív energiaforrást használjanak 
-bármely engedélyezett frekvencián lehet QSO-kat létesíteni  
-nincs verseny  
-nem kell jegyzőkönyvet küldeni 
-csak a kitelepülés napja van meghatározva, nincs időbeosztás 
-összeköttetések létesítése hagyományos, nem verseny stílusban ajánlott 

Célszerű törekedni a kitelepülés helyének pontos meghatározására, QTH lokátor használattal. Ha a kirándulásba családot, barátokat is bevonunk, akkor a tábori főzés gyakorlata is kapcsolódik a naphoz. Akár jelszó is lehet, hogy EGYÉL, IGYÁL, QSO-z, lényeg, hogy érezze jól magát mindenki és szórakozva gyakoroljon be olyan készségeket ami egy vészhelyzetben hasznos lehet. 

HA5CH 

Visits: 4

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük