Húsvéti QSO Party 2024

Rendezője: Normafa Műhely Egyesület és az Ózdi Rádióklub.

Célja: rádióamatőr barátság ápolása a versenykészség fejlesztése, 2m FM frekvenciákon és a QO-100 műholdon való forgalmazás népszerűsítése.

Ideje: minden év húsvét vasárnap (2024.03.31.) 16.00-18.00UTC helyi időben 18:00-20:00MEZ.

Résztvevők: minden rádióamatőr engedéllyel rendelkező hazai és külföldi egyéni rádióamatőr állomás.

Frekvenciák: 2m szimplex frekvenciák 145.200-145.575MHz-ig (S8-S23) 145.500 (S20) kivételével. QO-100 műhold.

Adásmódok: 2m frekvenciákon FM, műholdon SSB (USB).

Riport: RS és „Kellemes Húsvéti Ünnepeket”.

Pontozás: minden rendező állomással sávonként történő érvényes összeköttetés 1 pont.

Szabályok: Érvényes összeköttetést kell teremteni minél több rendező állomással. Más állomással
létesített összeköttetések nem kerülnek értékelésre. A rendező állomásokkal sávonként csak 1
érvényes qso létesíthető. A rendező állomások logja alapján kerül sor az értékelésre, de az induló állomások is küldhetnek log kivonatot a husvetiqsoparty@gmail.com címre.

Díjak: minden minimum 3 pontot elérő állomás oklevelet kap, a díjkiosztón megjelenő állomások (Burabu 2024) szponzorok felajánlásából tárgyjutalmat kapnak.

Rendező állomások:

HA2KAB Kab hegy FM
HA5KNF Budapest, Hármashatár-hegy FM
HA1KHJ Győr FM + QO-100
HA1KSSS Sopron FM ?
HG3A Pécs FM
HA4KYB Székesfehérvár FM + QO-100 ?

HA4BF M4 kilátó JN97RJ FM
HG7JVN Jászberény csak QO-100 ?
HG7KLF Piszkés-tető FM ?
HA8KUC Lajosmizse   csak QO-100 ?
HA8KUJ Kecskemét FM ?
HA9OZD Kis-kőhát FM
HG0UD Debrecen FM + QO-100
HA0ML Fehérgyarmat FM ?


Rendezői állomásokkal kapcsolatban további információk ezen a térképen olvashatók.

Gyakran ismételt kérdések (GYIK)

Mennyi a maximális részvételi idő? Helyi idő szerint 18:00 a kezdési idő a vége pedig 20:00 , ez összesen 120 perc azaz 2 óra.

Logot hogy küldhetek be? Logot nem kötelező beküldeni de ajánlott. A husvetiqsoparty@gmail.com címen köszönettel fogadjuk a beérkező logokat.

Kaphatok emléklapot az aktivitáson való részvételről? Igen minden résztvevő kap emléklapot melyet a www.normafamuhely.hu oldalról lehet majd letölteni.

Kell e regisztrálnom az aktivitásra? Nem kell regisztrálni, a részvétel során mindenki a rendezői állomások logjai alapján automatikusan regisztrálódik.

Kell e naplózni az összeköttetéseket? Naplózni nem kell de ajánlott a viszonylag nagy számú rendezői állomás alapján. A rendezői állomásokkal sávonként csak egy (az első) összeköttetés kerül kiértékelésre, a továbbiakban létesített dupla / tripla … összeköttetés nem kerül sem kiértékelésre sem levonásra.

Használhatok e távvezérelt rádióállomást (trx) vagy websdr-t? Minden műszaki technikai segítség megengedett. Viszont aki nem szokványos módon létesített kapcsolatot a rendezői állomásokkal attól szívesen várunk beszámolót az általa használt megoldásról.

Lehet e a rendezői állomásokon kívül mással is összeköttetést teremteni? Természetesen lehet más résztvevő állomásokkal is összeköttetést teremteni de azok a kiértékelésben nem lesznek beszámítva.

Hány pontot tudok maximálisan elérni? Viszonylag sokat, azaz maximálisan ?? pontot.

URH sávban résztvevő ?? rendezői állomás: HA1KHJ Győr, HA1KSSS Sopron, HA2KAB Kab hegy, HG3A Pécs, HA4KYB Székesfehérvár, HA4BF M4 kilátó, HA5KNF Budapest, HG7KLF Piszkés-tető, HA8KUJ Kecskemét, HA9OZD Kis-kőhát, HG0UD Debrecen, HA0ML Fehérgyarmat, Ez összesen ?? állomás azaz ?? pont.

QO-100 műholdas sávban résztvevő ?? rendezői állomás: HA1KHJ Győr, HA2KAB Kab hegy, HA4KYB Székesfehérvár, HG7JVN Jászberény, HA8KUC Lajosmizse, HG0UD Debrecen. Ez összesen ?? állomás azaz ?? pont.

Ezek szerint ha valaki minden URH és QO-100 műholdas rendezői állomással tud összeköttetést teremteni akkor ??+?? azaz ?? pontot tud maximálisan összegyűjteni.

Hogyan tudok részt venni a díjkiosztón? Minden induló állomás aki legalább 3 pontot szerez és a 2024. évi BURABU rendezvényen személyesen megjelenik az automatikusan bekerül a díjkiosztó sorsolásba melyen a szponzorok által felajánlott tárgyjutalmak kerülnek kisorsolásra. A díjkiosztóra a regisztráció nem kötelező de aki biztosan ott lesz és azt előre az aktivitás rendezőivel közli azt megköszönjük!Frissítve: 2024. 02. 24.


A 2023. évi aktivitás eredményei.

Visits: 56

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük