Szalonnás tárcsás szombatos

A bezártsággal már kezdett mindenkinek tele lenni a hócipője ezért szombatra szerveztünk egy kertypartyt. Délelőtt a kemény mag bemelegítés képpen egy kis könnyed betonozással kezdte a napot. Az arány 1/6 azaz 1 lapát cement 6 lapát sóder, víz meg szükség szerint. Három keverés után készen is lettünk meg a cement is elfogyott így rátérhettünk a szakirányú munkákra is. Közben érkeztek az amatőr társak, volt aki korán jött és korán ment, volt aki korán jött és későn ment, volt aki későn jött és korán ment és volt aki későn jött és későn ment. Volt némi WV bogár hátsófék javítás is, bár ezen hamar túl tettük magunkat. 5FET Tibor és 5IS István fetes RH végfokjának készítettük el a tekercseket, de erről a projektről majd egy másik írásban szeretnénk részletesen beszámolni.

Egyik fő napirendi pont a cseresznye szedés volt, mivel van több fa is ami roskadásig van érett gyümölccsel ezért “szedd magad” megoldásként lehetett enni és szedni a piros finomságokat. Meggy és ribizli is “színesítette” a palettát. Kora délután előkerült egy doboz gyufa és innentől kezdve felgyorsultak az események. Volt vagy 31 Celsius fok meleg az OMSZ szerint és ehhez adódott még néhány plusz fok a tűzrakóhely körül, szóval nem fáztunk. Sőt a szalonna sem amit sütöttünk mert volt zsírja rengeteg amit csepegtettünk a kenyérre. a másik már bevált mozzanata az estének 5DSA András által készített kerti műtárgy, a tripod tárcsán sütés volt. Közben fogyott a sör és az üdítő is, kinek mi hiszen volt aki autóval jött és azzal is akart haza menni.

A nap nem telhetett el rádiózás nélkül sem, volt URH és RH összeköttetés szép számban. Mivel hozta mindenki a saját rádióját, így volt kézi/asztali és SDR rádió mustra is. Késő éjszaka volt egy pár perces záport, de azt szerencsére megúsztuk. Mindent sikerült jól időzítenünk mert másnap vasárnap egész délután szakadt az eső, s így a betont nem kellett locsolni.

A következő hétvégén folytatjuk mert még maradt pár szem cseresznye a fán.

Visits: 17