2024-05-29

Ismét jönnek az SSTV képek a Nemzetközi Űrállomásról

0

A program egy későbbi időpontra elhalasztva!

R4UAB rádióamatőr híre szerint 2023. október 3. és 2023. október 5. között képeket továbbítanak a Nemzetközi Űrállomásról FM SSTV üzemmódban a „About Gagarin from Space” kísérlet részeként. A program témája az első mesterséges műhold, rádióamatőr műholdak, iskolai műholdak.

Az SSTV képeket 145.800 MHz-en sugározzák egy Kenwood TM-D710 adó-vevő segítségével. Várhatóan a PD-120 SSTV formátumot fogják használni.

Az adás tervezett kezdete 2023. október 3., körülbelül 14:40 UTC. Az adás vége: 2023. október 5., körülbelül 18:15 UTC. A dátum és az idő változhat.

A „Russia ISS SSTV” oklevelet olyan rádióamatőrök (megfigyelők / SWL) kapják, akik a Nemzetközi Űrállomás (ISS) fedélzetéről vették az SSTV (lassú letapogatású televízió) adásokat az „About Gagarin from space” című űrkísérlet (SE) részeként. A „Russia ISS SSTV” Diploma megszerzéséhez három, (FM) rádiócsatornán sugárzott képet kell fogadni és dekódolni az ISS fedélzetéről az SSTV protokoll használatával, csak az SE napjaiban. Minden képnek legalább 90%-ban teljesnek és elfogadható minőségűnek kell lennie. A tanúsítvány megszerzésével kapcsolatos információk a https://r4uab.ru/diplom-iss-sstv/ címen érhetők el

Az AMSAT Argentina emellett oklevelet is kínál az ISS SSTV képeinek vételéért. További információ: http://amsat.org.ar/?f=9

Az ISS áthaladási idejére vonatkozó előrejelzéseket a https://www.amsat.org/track/ oldalon kaphatunk.

ARISS SSTV blog https://ariss-sstv.blogspot.com/

Hasznos SSTV információk és linkek https://amsat-uk.org/beginners/iss-sstv/

Forrás: amsat-uk.org

Visits: 122

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük