2024-06-07

Hungaro-pannon-népi-Nemzethy palacsintát mindenki szájába!

0

Avagy a három klasszikus, amit nem hagyhatsz ki, ha Kab-hegyen a Remete-lakon jársz.

Mit kíván a Magyar Nemzeth?
Magyar Nemzethy túrós palacsintát,
Magyar Nemzethy kakaós palacsintát,
Magyar Nemzethy baracklekváros palacsintát.


A képen balról jobbra az alább leírtak láthatók:

Túrós palacsinta. Friss tavaszi mező színek ízek és illatok kavalkádja, amihez beleadtunk apait, anyait. Az alaptészta erőteljesen édesítve kristálycukorral valamint vanília ételízesítővel, hogy fogyasztásakor ízeinek intenzívebb kiemeléséhez közelebb kerüljünk. Ennek meg is lett a böjtje, hiszen a sütés során az átlagosnál nagyobb cukortartalom miatt fokozottan érzékeny volt a leégésre (néhányszor még a teflon bevonatos serpenyőbe is masszívan lekozmált) ami itt ott meg is látszik. Mindezt kompenzálta a gyönyörűen aranysárgára és barnára sült tészta színe.
A tölteléknek tehéntúrót gazdagon tejföllel és cukorral feljavítva hígra kevertük, mígnem a szokásos mindkét végén kifolyós állagot hozta. Az elkészült palacsintákon látszik a vastagon töltés hiszen itt az arányokat nem kell szigorúan betartani.

Kakaós palacsinta. A minimalista koncepció előhozza nekünk a rideg január Erdőmester íz világát mivel itt az alaptészta cukor és egyéb ízesítők hozzáadása nélkül készült. A natúr kakaó íze a domináns mivel minimális cukorral lett ízesítve a kakaópor, hogy ne legyen édes, s így a tésztába vékonyan töltött és némileg megolvadt kakaós cukros lé a szokásoshoz eltérően nem folyik ki. Ezt mint átmenet tudjuk ajánlani a túrós és a lekváros palacsinta közé.

Baracklekváros palacsinta. „Haverok, buli, Fanta”, avagy a tésztába tekert nyár. Az elmaradhatatlan és elronthatatlan része életünknek. Ezt nem lehet kihagyni, meg kell kóstolni és többször venni (de csak szigorúan mindig egyet!) mielőtt elfogyna!

Ha szeretnénk tisztán magyar alapanyagokból erősen Nemzethy jellegű palacsintát készíteni, akkor elég nehéz dolgunk lenne, mivel ahogy nézegettem az általam felhasznált összetevők címkéit alig találtam 100% magyar alapanyagból 100% magyar tulajdonú gyártótól és 100% magyar kereskedőlánctól származó árút. Bár jól hangzik, hogy „magyar” és a szívünket is melengeti de hogy már semmi sem 100%-ban az, na az a tuti!

A palacsinta evésnek csak egy fontos szabálya van: A minőségre figyeljünk és ne a mennyiségre!

Visits: 31

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük