2024-07-10

HAMZÁS 2023

Tavaszi HAM zsongás, kirajZÁS ismételten Kab-hegyen.
2023. május 6. szombat Kab-hegy, Remete-lak.


Kab-hegyi Rádiós Majális 2023!

Tavaszi HAM zsongás, kirajzás újragondolva Kab-hegyen. Május 6-án a prognózisok szerint nem fog esni a hó! Ez kissé szokatlan ugye a ma világban, ezért ez egy nagyon jó lehetőség, hogy kimozduljunk a szabadba ahol (leendő) rádióamatőr ismerőseinkkel találkozhatunk, rádiózhatunk, beszélgethetünk vagy csak szimplán nagyokat szippanthatunk a friss hegyi levegőből egy jó kirándulás közepette.


Kifejezetten a rádiózás céljából, kísérletezés miatt, vagy a családdal barátokkal együtt,- de valamilyen készüléket antennákat mindenképpen hozzatok magatokkal. Ez egy jó alkalom a QRP kütyük kipróbálására is. Ha még nincs rádiós felszerelésed esetlegesen még nem is vagy rádióamatőr akkor sem kell szomorkodni mert a rendezvényünk idején a rádiós szobában üzemelő kollektív rádióállomásunk berendezéseit folyamatosan használhatod. Ha esetleg nem tudsz eljönni akkor is kapcsold be a rádiókészülékedet, hogy számunkra ne legyen “pusztába kiáltott szó” a CQ!


Helye:
Remete-Lak rádióamatőr bázis területe.

Ideje:
2023. 05. 05.-06.-07. Szombat a főnap de lehet korábban már pénteken érkezni és később vasárnap távozni.

Megközelítés

Koordináták: 47.0584, 17.6373


Tömegközlekedéssel:

  • Buszpályaudvarról Veszprém autóbusz állomásról indul, Herend Autóbusz állomáson keresztül. Leszállás: Zsófiapuszta, bejárati út megállónál. Onnan gyalog még közel 4 km. Kocsival lemegyünk érted, ha felszólsz rádión!
    Vasútállomástól: Herend vasútállomásig, majd a fenti busszal tovább.

Autóval vagy kerékpárral:

  • Az Úrkút és Nagyvázsony közötti útról lehet Zsófiapusztánál lehajtani a Kab-hegyre vezető útra, amelyen egyenesen a magasabbik toronyig lehet gépjárművel közlekedni. A toronynál levő parkolóban érdemes leparkolni mert innen tovább már az út a közforgalom elől le van zárva és időnként a rendőrök meglátogatják a területet és a tilos útszakaszra behajtott autósokat megbüntetik. Autóval a Remete-lak területén is tudsz parkolni.

Gyalog:

  • Úrkút felől az Országos Kéktúra útvonalán kell elindulni déli irányban, a kilátóhoz a Kab-hegy tetején a Kék Háromszög jel felé kell letérni.

Útvonalterv autóval Kab-hegyre Budapesti kiindulási ponttal:


Étkezés

A találkozó alapból önellátó, tehát mindenki hozzon magával megfelelő mennyiségű élelmet, aminek tárolása külön erre a célra kialakított éléskamrában biztosított. Hűtőszekrény, villanytűzhely, mikró, vízmelegítő, mosogató(nem gép!), asztalok székek, sörpadok, tűzrakóhely, edények és evőeszközök tányérok mindenki számára biztosított. A szombati napra tervezett közös bográcsos ebédre HA2ERD op: Lajos +36 30 570 6257 vagy a normafamuhely@normafamuhely.hu címen is lehet leadni az igényeket. A pontos számadatok függvényében tudjuk csak biztosítani, hogy mindenki aki leadja az igényét az bőséges ebédet kaphasson.

Szállás

Saját sátorban vagy lakókocsival a füves területen. Mivel éjszaka hűvös idő lesz ezért mindenki hozzon magával elektromos hosszabbítót és hősugárzót, áramot korlátozott mennyiségben tudunk biztosítani.  Az épületben nem tudunk hálóhelyet biztosítani. WC és tisztálkodási lehetőség megoldott, hideg meleg vizes fürdőhelységben. A messzi földön híres Kab-hegyi “büdös” víz biológiailag nem csak mechanikusan van megtisztítva ezért nem iható, de minden másra alkalmas! 

Belépődíj:
Nincs!

Börze, adok – veszek:

Szigorúan tilos! Sőt azonnali és örök kitiltás a területről.

Programok

Előre nincs semmi meghatározva, mindenki kedve szerint töltheti a szabadidejét a területen. A rádiós szobában rövidhullámú és ultrarövidhullámú készülékekkel lehet forgalmazni nem csak engedéllyel rendelkezők számára. Ha van saját technikád, kitelepülő pakkod hozd el üzemeld be és mutasd meg. Saját készülékkel és antennákkal kiegészítőkkel is lehet kísérletezni. 

Ügyeletes frekvenciák

URH 145.400 MHz szimplex, 


Minden kedves résztvevő vendégünknek testet lelket feltöltő pihenést és jó szórakozást kívánunk!


Története:

2006. Az első találkozó Kab-hegyen a Remete-lakon volt.

Képek:

2014. Ábrahámhegyre került át a helyszín

2018. Győrsági helyszín

2019. Egy időre vége szakadt a történetnek.

2023. Ismét rádióamatőr találkozó Kab-hegyen a Remete-lakon.

Views: 484

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük